снимка: Pinterest

Днес на Велики четвъртък искаме да ви предложим една много вкусна рецепта за домашен козунак. За да успеете да направите този толкова вкусен сладкиш трябва да сте много умели кулинари или просто да прочетете нашата рецепта.

Продукти

  • брашно 1кг
  • яйца 5 броя
  • захар 1/2 чаена чаша
  • краве масло 100 гр.
  • прясно мляко 1 чаена чаша
  • ванилия 3 броя
  • стафиди 1 кафена чаша
  • мая 1/2 кубче
  • ракия  супена лъжица

Начин на приготвяне:

Първо пресявате брашното 3 пъти и започва те с омесването. После подготвяте млякото и го оставете да изстине, но не напълно, а да бъде хладко. Към него добавете маята, 1 супена лъжица захар и 3 супени лъжици брашно. Разбъркайте тази квас, която първоначално направихте и оставете за 30 минути. После разбийте 4-ри яйца и отделно маслото и захарта. Изсипете към омесватето. После смесете всичко и добавете брашното и на края ракията, направеното тестото и го оставете да втаса за 1 час. Премесете го отново оставете го за 1 час. После сложете олио и започнете да сплитате. Разбийте 2 супени лъжици захар и намажете козунака, той се пече на 160 градуса предварително загрята фурна.

Светъл празник!

italian-easter-bread-13-e1458787972868

снимка: Pinterest