снимка: Pinterest

Karl Lagelfeld – невероятният моден творец и гений, дизайнерът е незабравим със своя професионализъм, със своите красиви колекции, създател не само на уникални модели, но и изключително успешен бизнесмен.

Творческият директор на Chanel e роден през 1938 г. и не само е създател на марката със собствено име, той заема основна роля на световната модна сцена. Започнал е изключително рано едва на шестнайсет години, като шивач – стажант на “Балман”. Работил е за много големи световни марки, бил е главен дизайнер на “Chloe”, всъщност тогава неговата колекция от черно – бели модели придобива световна слава. През 1965 г. работи за кожените облекла на “Fendi”, а през 1974 г. създава собствената си фирма “Karl Lagelfeld Impression”. Кarl се доказва и като изключително добър фотограф, той снима за списание “Vogue”.

“Chanel” e марката, която изкушава дизайнера, застава начело на прословутия бранд през 1983г. и я променя изцяло, като благодарение на него придобива младежки вид. Експериментира смело, създава друга концепция на марката и комбинира по отличен начин късото сако с мини полата от деним, променя традициите и разчупва изцяло моделите.

Той е и откривател на красивата Claudia Schiffer, като превръща модела в основна муза на бранда си.

2-kl

снимка: www.gettyimage.com

Дизайнерът е с изключителен бизнес нюх отрива първата си модна къща през 1984 г. в Париж, работи заедно с един най – големите каталози за дрехи в Германия, като лансира собствената си модна линия в “OTTO”, всеки един клиент би могъл да се сдобие с красивите модели  на Lagelfeld.

Създател е и на парфюми, бельо и е притежател на моден салон със собствена картинна галерия “Lagelfeld Gallery” на ул. Сена в Париж.

В момента Kalr Lagelfeld откри собствена хотелска верига Karl Lagerfeld Hotels & Resorts разбира се, те изцяло ще бъдат в стила на прочутия дизайнер. Първият хотел се очаква да е в Макао и да отвори врати през 2018 г. Хотелските комплекси на дизайнера са проектирани с множествено ресторанти, които предлагат изключително вкусни ястия от световната кухня. Освен ресторанти към всяка верига ще има и клубове, в които най – добрите диджей ще имат възможността да миксират най – големите си клубни хитове.

Karl Lagelfeld смята, че „модата e, като музиката, ние всички трябва да направим нашият собствен тон”.

3-kl

снимка: Pinterest