снимка: Pinterets

За този женски месец март сме ви приготви много вкусна салата, която е специална за сезона. Хранете се здравословно, като я добавите към менюто си.

 

Продукти:

  • 1 зелена салата
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка репички
  • 2 филии хляб
  • черен пипер на вкус
  • олио
  • 100 – 200 г сухо сирене
  • 1/2 кофичка цедено мляко
  • 2 клонки копър
  • 2 – 3 щипки кимеон
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • зехтин
  • 1 сок от лимон
  • 5 – 6 с.л. зехтин
  • 2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на кръгчета, зелената салата – на ивици, репичките – на едро. Започваме с киселото мляко то се поставя в купа, отгоре се настъргва сиренето. Сложете червения пипер, кимиона и наситнения копър. Разбърква се добре и с намаслени със зехтин върху ръцете се оформят топчета. Поставят се в купа, в която се налива отново със зехтина.
Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио на малка температура. В края на пърженето се поръсват с червен и черен пипер, и сол.
Дресингът се приготвя, като към лимоновия сок се добавят зехтина, слага се и сол. Залива се върху салатата и се разбърква. Добавете топчетата и кротоните.

Добър апетит!