снимка: Pinterest

Красивият Рим вечният град, градът на седемте хълма. Красотата му е безспорна, ще се насладите на уникална архитектура, красиви катедрали и изключителна природа.

Подходящо е да пътувате до Рим през месец февруари, заминете и изкарайте един незабравим любовен уикенд за Свети Валентин. Рим ще ви впечатли, очарова и омагьоса, ще помните дълго това пътуване.

Не пропускайте нито една забележителност, стремете се да видите и усетите красота на този уникален град.

Рим градът на „седемте хълма наричан така заради легендата, която се носи. Смятало се е,че тези красиви хълмове воювали по между си, както и, че  местното население е почитало различни богове в древността. В тях се преплитат седем епохи: царски Рим, Рим републикански, императорски, папски, ренесансов, бароков и съвременен Рим. Не пропускайте седемте хълма в столицата на Италия, това са: Авентин, Палатин, Капитолий, Ексвилин, Вимитал, Кривинал и Целий. Това, което ще ви впечатли са културните паметници и история.

big_309_1450780058

снимка: Instagram

Посетите ли красивият Рим не забравяйте да отидете до:

Римският Форум

В древните времена Форумът е бил политически център на Рим. Трябва да стигнете до Свещеният път (Via Sacra). Ще ви завладея римския Форумът по изключителен начин.

Колизеумът

Древният римски Колизеум е една от атракциите в Рим. В него са могли да се събират повече от 55 хиляди зрители. На времето са се провеждали гладиаторски битки и други боеве.

Пантеонът

Пантеонът е смятан за храм на всички богове, намира се на площада на (Piazza Della Rotonda).

Ватиканските Музеи

Ватикана е най – малкият град – държава в Рим това, което не трябва да пропускате е базиликата Свети Петър.

Базиликата Свети Петър

Красивата катедрала Свети Петър e най – голямата католическа църква в света. Преди да се построй от римския император Константин на нейно място е имало цирг.

Фонтатът ди Треви

Изключително красивият фонтан е най – известния в Рим. Създаден през 18 в. фонтанът изобразява бог Нептун. Легендата разказва, че всеки, който пие от водата на фонтана ще се върне отново в Рим, вече е прието да се хвърля монета.

Капитолия

В този храм са се провеждали заседанията на римския сенат. Бихте могли да посетите красивия музеи и да се запознаете с колекцията от антични скулптори. Посетите ли Капитолия ще видите единствената статуя на Марк Антоний.

Замъкът Сан Анджело

Огромният замък Сан Анджело е построен през 139 г., по време на боевете в него са се криели епископите. Тук можете да разгледате луксозни апартаменти, затворнически килии и гробница.

Площад Навона” (Piazza Navona)

Площад Навона e изключително известен на него се намира известният фонтан на Четирите реки. На него има четири скулптори, които символизират главните реки в света – Нил, Ганг, Дунав и Ла Плата.

Подарете си едно уникално пътуване до столицата на Италия Рим, което ще ви остане за цял живот.

colloseum

rim-milano-toskana-ranni-zapisvaniya-4_1479479325

trevi_fountain2

снимки: Pinterest