снимка: Pinterest

Patrick Demarchelier един от най – добрите фотографи в света. Една истинска легенда, превърнал невероятните колекции и красиви модели в уникални фотосесии. Започва съвсем рано още на 17 години, продължава да снима през целия си живот, не може да се отдели от фотоапарата. Така Patrick става един от най – големите фотографи в модата. Работи и за едни от най – големите имена в модната индустрия. Прави страхотни сесии за „Elle“ там показва и първата си фотосесия, работи и за „Marie Claire“.

Patrick Demarchelier създава едни от най – красивите корици на най – големите световни списание. Снимал е корица на „Elle“, „Vogue“, списание „Rolling Stone“, „Glamour“, „Life“ и „Newsweek“.

Работил е и за едни от най – известните световни модни брандове. Снимал е много красиви сесии за Calvin Klein – уникална рекламна кампания, други големи лейбали са Versace, Chanel, Gergio Armani. През 1992 г. Patrick Demarchelier става главен фотограф на сп. Harper’s Bazaar. Правил е и календарът Pirelli известен с много нестандартните си и красиви сесии.

Това с което е популярен е, че много умело превръща светлината и линиите на човешките фигури в невероятно красиви фотосесии.

Patrick Demarchelier е любимец и на много звезди, прави едни от най – красивите сесии на Janet Jackson, Madonna, Nikol Kidman, Helena Kristensen и мн. др.

Разгледайте и останете без дъх от тези няколко много красиви фотосесии на Patrick Demarchelier превърнал се в една истинска легенда във фотографията.

1200px-patrick_demarchelier_2010_tribeca_shankbone

Gisele Bunchen by Patrick Demarchelier "The Show" Numero 15 August 2000 Scan by Alwyn

bts-vogue-beyonce-cover

4a989e3cb53c232c360785ddd12b72af-patrick-demarchelier-peter-lindbergh

снимки: www.twitter.com