Снимка: Pinterest

“Душевността за мен е извора на моето вдъхновение. Тя е най – големия творец, аз никога няма да престана да се вдъхновявам от нея.”

Roberto Cavalli е майсторът на животинските шарки и щампи. Неговата мода е просто незабравима, тя е уникална със съчетаването на пъстри цветове, принципно трудни за комбинация, но само Cavalli умее да изработва по такъв стилен начин колекциите си. Той се откроява от всички останали дизайнери, невъзможно е да объркате неговите красиви модели. Ревютата на дизайнера са пищни и грандиозни, затова имате ли възможност не трябва да ги пропускате. Известен е с артистичността си, която се усеща от всяка една дреха създадена от твореца.

Roberto Cavalli e роден на 15 ноември 1940 г. в Италия. Майката на дизайнера е била шивачка, най – вероятно тя е виновницата сина й да стигне толкова далеч в модата, но неговият талант е безспорен. Той е майсторът на печата върху велур и полирана кожа през 60-те години, те се превръщат в запазена марка в неговите колекции. Cavalli е известен с доста интересните си десени, които ползва за създаване на моделите си. Те са различни от животински щампи и змийски мотиви до естествена кожа. Всъщност той е техния създател, виждаме ги почти във всичките му колекции и в аксесоарите, чантите, дори и обувките.

Макар и различни всяка година моделите му ви привличат просто веднага, майсторът носи онзи стил, който е невъзможно да не остане незабелязан. Неговите колекции са многоцветни, освен, че много умело може да съчетава така трудно за комбинация животинските мотиви, Cavalli използва различните пъстри цветове в колекциите си. Те обикновено отварят моделите и са неговата запазена марка в съчетание с животинските шарки.

Бранда Cavalli e толкова успешна, че има представителства в 30 държави по цял свят и годишен оборот от 300 милиона евро. Той е й личен дизайнер на много звезди, Дженифър Лопес е една от най – големите му почитателки, любимец е и на Бионс, Мадона и много други популярни лица.

branda

Снимка: Pinterest

Новата лятна колекция на Cavalli за 2016 г. е също в актуалните цветове на сезона розов кварц и ведро синьо. Моделите са по тялото, къси и подходящи за лятото от доста приятни, леки материи. Разбира се, в тази колекция има и красиви дълги рокли и поли в актуалните за дизайнера животински принтове, които показват характера на Roberto Cavalli. Всъщност той се долавя от всичките му колекции. Различното и определено разнообразно в моделите му тази година са красивите ивици и мотиви, ръчно изработени паети и шарки изрисувани по полите и панталоните в колекцията.

maxresdefault

снимки: youtube.com

Новата колекция на Roberto Cavalli за лято 2016г.                                                              

 

 МАРКИТЕ НА CAVALLI

Компанията на изтънчения флорентинец притежава няколко марки:

ROBERTO CAVALLI прет – a – порте
JUST CAVALLI младежка мода
RC MENSWEAR за екстравагантните мъже
ANGELS AND DEVIELS естравагантна младежка мода