Срещата ми с Мис България 98 Наталия Гуркова ще я помня дълго, много красива без грим, със стилна опашка и очила тя излъчваше спокойствие, съсредоточеност и голям респект. В откровеното интервю, което даде на Fashion Steps.bg за мен беше истинско удоволствие да разговарям с нея за модата, красотата и короната на Мис България.

Какво се случва около теб в момента?

В момента главно се занимавам със семейството ми и с отглеждането ми на двете ми деца. Участвах и в Sofia Fashion Week по покана на моя коафьор Любомир Николов от Луксор.

Защо реши да се занимаваш с мода?

Още от дете реших да се занимавам с мода, тъй като имам ефинитет към модата, красотата, към стила и сцената.

Какво ти дава модата?

Модата дава много, дава свобода, дава възможност да се пътува по света, да се превъплъщаваш в различни образи, да се срещаш с много хора, дава възможност за изява, опознаване на нови светове, нови култури. На мен лично ми е дала пътувания по света, срещата с нови хора, нови приятелства.

Как се работи навън и каква е разлика тук в България?

Работи се много по професионално, много по интензивно. Определено раздвижването в модата е от скоро, преди имаше по 2 – 3 авторски ревюта. Сега определено нещата стоят по различен начин.

На какво ниво е модата в България и какво трябва да вземем от чуждестранната мода, за да се докосне тя до световните модни стандарти?

Имаме много добри, млади, нови дизайнери с голям талант, но разбира се най – вече трябва финансиране. Много се радвам за София Борисова, която проби на италианската модна сцена. Необходим ни е повече опит, но най – вече финансиране.

Кой е твоят любим дизайнер?

Имам много любими дизайнери и български и чуждестранни. Едни от най – любимите ми са Armani, Valentino, Cavalli сега нося Dior и Scervino. Модата се променя и не е като преди.

Какво ти даде короната на Мис България?

Короната на Мис България е един трамплин, тя дава възможности за изява. Когато си на 20 г. това е една отлична възможност за реализация. За короната на Мис България трябва да имаш много качества: да си умна, да си красива, дисциплинирана, да знаеш да работиш добре, да комуникираш добре. Тя може да те изгради като личност стига да го искаш силно и да се стремиш към това.

Как се поддържа Наталия Гуркова?

Лесно с фитнес, масажи, с красиви прически и маникюр. Обичам да се разхождам сред природата, храня се много здравословно и водя много здравословен начин на живот.

До колко си суетна?

Суетата се променя с времето. В рамките на нормалното като всяка жена.

Как протича един ден на Наталия Гуркова?

Всеки ден е различен от програмата ми, която имам. Около 10 години живях в ЮАР, живота там е много по подреден, но не е спокоен има напрежение. В България определено се чувствам много добре. Обичам родината си.

Кое е нещото, което те вдъхновява?

На първо място ме вдъхновяват децата ми. Децата ми са най – важното нещо в живота ми! Вдъхновява ме красотата и добротата в хората.

Какво ще пожелаеш на Fashion Steps.bg?

Пожелавам ви много успехи и до нови срещи!

17742131_403488150019758_141015929_n

17760402_403488036686436_1343232737_n