снимка: Pinterest

Всички сме чувала за уникалните свойства на къната. Освен, че е много здравословна за нашата коса, тя  ни прави много красиви и е изключително  дълготрайна. Можете да се къносвате на 3 – 4 месеца, ако използвате къна червена или кафява тя се запазва по –  дълго. Безцветната къна се препоръчва за подхранване на косата, хубаво е да се използва на 2 месеца, като маска.

За да имате една здрава и много поддържана коса вие трябва да полагате нужните грижи за това. Добре е, като започнете да се къносвате да не се боядисвате. Боята и къната не трябва да се смесват. Затова намерете такава къна, която е много близко до цвета на косата ви.

Ако искате да задържите цвета на косата си по – дълго време е нужно да смесите къната например с каранфил, червено вино, а за подхранване с мед или бадемово масло. За наситено червено добавете и розово масло. С къната можете и да преспите, не забравяйте, че тя не е, като боята и косъма се обработва по бавно, но затова вашата коса е много по здрава, красива и отлично подхранена.

3-kosa

снимка: Pinterest

 5-kosa

снимка: spice4life.co.za