снимка: Pinterest

Jean-Charles de Castelbajac един уникален дизайнер, майстор на материята, красотата, финеса, лукса и нестандартния дизайн. Този много голям творец на модата е известен с различния си подход към облеклото. Той ни впечатлява всеки път, завладявани и винаги ни очарова с уникалните си колекции. Една от най – запомнящите му колекции е тази на страхотните джинсови модели казва се „Jesus“. Други много интересни модели са тези от „пончо за двама“ и „дъждобран за дълги пътешествия“ изработени от пощенски картички. Това провокативно и иновативно предложение на големия Castelbajac е едно от най – хоресваните. Всеки път дизайнерът ни впечатлява с много нестандартните си ревюта.

Castelbajac харесва много цветните материи, затова ще забележите и тези цветове и в колекциите му. Той има и друга страст освен модата тази към комиксите затова решава да създаде и такава колекция. Една от най – запомнящите е тази на плюшени якета от детски играчки.

Дизайнерът работи и с много певци и други артисти, той прави сценичните дрехи на Елтън Джон и Мик Джагър, както и на Папа Йоан 2. Собствената си марка Castelbajac създава през 1978 г.

Предлагаме ви сега да разгледате няколко от най – красивите модели на големия творец, с много нестандартен и интересен подход на френския майстор Jean-Charles de Castelbajac.

1200px-photosetieneclement

2c899e10883cc6d40b99f54dfd6251e7

battle-castelbajac-1

снимки: Pinterest