снимка: Pinterest

Pat McGrath е британска гримоьорка и криейтив директор на Procter & Gamble beauty. Списание Vogue я  определя, като най – добрата гримьорка в света. Работи за редица известни списания и гримира едни от най – известните лица. Тя е на ревютата на най – големите дизайнери, изключително прецизна в работата си и голям професионалист Pat ни пленява, като естет.

Тя е родена през 1970 година известна е, че обича да експериментира и не  следва модните правила, тя сама ги налага. Предпочитана и много търсена за най – големите модни дефилета, рекламни кампании и фотосесии.

Всъщност този талант тя наследява от майка си, която я учи още много малка как може да гримира красиво очите си. След, което решава, че ще бъде гримьор и ще работи за едни от най – големите издания и наистина успява. Първо приключва курс за гримьори, има и желание да изкара модна диплома, но среща Kим Боун, който и предлага да се учи от него и неговите фотосесии.

По – късно по край работата си започва да контактува с много колеги с, които работи дългосрочно. Така всъщност научават и името й, те остават впечатлени от работата на Pat, тя получава множествено предложения. Работи за едни от най – известните модни списания, дизайнери и фотосесии. На нея се доверяват брандове като Prada и Miu Miu, за които измисля концепцията за грима на марките.

През 2004 година става криейтив директор на Procter & Gamble Beauty, работи за известни марки, като Max Factor, Dolce & Gabbana и CoverGirl.

„Всичко се случва в модата. Това не е просто грим, това е филм, телевизия, история на изкуството, книги, клубове“ споделя Pat.

3-pm

снимка: Pinterest

Работи за едни от най – големите имена в модата и за много знаменитости, за Мадона, Сара Джесика Паркър, за Опра Уинфри и за Кейт Бланшет.

Красивите модели се гримират лично от Pat в колекциите, рекламните кампании и фотосесии на Louis Vuitton, Prada, Lanvin, Calvin Klein и Balenciaga.

Тази година Pat McGrath пусна своя собствена серия гримове. Някой от тях са със златни и сребърни брокати. Много изразителни са глосовете и червилата.

2-pm

снимка: Pinterest