Страхотният Гого уникален както винаги, ни очарова с това интервю за последните летни тенденции в косите, какво да очакваме от септември и кои са любимите му аксесоари. Всичко това топ коафьорът на България сподели пред читателите на Fahion Steps.bg, както и още как да поддържаме косата си, за да е винаги с блясък, много еластична и в тренда за новия сезон. 

Благодаря ти за това интервю и веднага те питам, кои са последните тенденции при косите сега за лятото?

Благодарение на информацията в интернет вече всеки един от нас може да се информира за световните тенденции, както и на световните дизайнери, така и на независимите артисти. Модата преди всички ни дава възможност да изразим себе си.

Как да поддържаме косата си през горещото лято?

Първо трябва да се посъветваме с фризьора си. В зависимост от възможностите си да се избере правилната гама от продукти, маски, шампоани и балсами.

А, какви са тенденциите при мъжките прически?

Наблюдаваме едно успокояване във визията при мъжете. Завръщане на класическите форми, по – дългата коса, те облагородяват излъчването и придават по изчистен вид.

Аз съм с дълга коса, на мен например, какви прически би ми отивали?

Дългите коси дават възможност да се направят най – различни прически. Рибената кост и плитките са много носена тенденция. Нека не забравяме, че дългата коса ни дава възможността за прибиране на кок, което е много естетично и в зависимост от случая може сами да си приберем косата с няколко фиби или да ползваме услугата на професионалист за по специален повод.

Какви са тенденциите на прическите за есен – зима 2017 – 2018 г.?

За щастие, според мен не се придържаме към тенденции от 30-те, 40-те г., а наблюдаваме нова концепция като нео пънк. Благодарение на съвременните средства за боядисване на косата може да направим всеки цвят, даже всички цветове от дъгата.

Какъв е стилът на Гого, как можем да те разпознаем?

Когато започнах при г- н Капанов имах удоволствието и шанса да се уча от най – добрия коафьор. Научих се и да се развивам постоянно. Определено стилът ми на работа се е променил във времето. Работя с бръсначи и ножици. Стремя се да получавам много информация за последните тенденции при косите. Имам и много приятели в чужбина, винаги гледам да съм добре информиран. Ние сме мулти бранд салон и работим с най – добрите продукти за коса. Те са много важни за красивата коса, много хора си мислят, че като се отрежат 2 см от косата тя е поддържана, много е важна козметиката.

Какво ново да очакваме от теб, разкажи ни за новите си проекти?

През октомври ще правим голямо събитие с един от най – големите световни брандове за професионална козметика за коса Moroccanoil за, което много се вълнувам.

Обичаш ли модата, какъв е твоя стил?

Няма как да не обичам модата, аз се занимавам толкова години вече с красота и естетика. Повече от 20 г. съм в този бизнес. Модата за мен е начин на живот, на мислене дори.

Кой е любимият ти моден аксесоар?

Обичам много очилата, не се разделям с тях, дори ходя на дискотека с очила. Обичам и гривни, с тази, която съм в момента не я махам, нося я постоянно.

Какво си помисляш веднага, когато видиш жена със стилна прическа?

За една жена е задължително да бъде с поддържана коса и красива прическа. По косата може да разпознаем какъв точно човек си. В България дамите имат висока култура на поддържане за разлика от европейката.

Колко време трябва да отделя дамата, за да направи косата си?

Зависи много от самата прическа. Ако е с къдрава коса и я изправя, ще й отнеме много време. Много зависи от самата прическа.

Как трябва правилно да поддържаме косата си?

Задължително като се подстригва редовно, ползват се правилните шампоани според типа коса и подходящи маски и серуми.

Кой е цветът на косата за 2017 г.?

Червеният цвят е цветът, който се носи много тази година. Той се дели на доматено червено, червено към оранжаво и рубинено – червено към виолетово, това е тенденция, която сега се наблюдава, но е строго индивидуална.

Какво ще пожелаеш на Fashion Steps.bg?

Пожелавам ви пари и свободно време (смее се). Пожелавам ви най – вече здраве, щастие и късмет.

19553883_323381331433518_8002854143393079759_n

21105926_482778345421460_6639184032295899839_n