снимка: www.avedonfoundation.org

Днес ще ви разкажем за едни от най – големите имена в модната фотография. Richard Avedon дългогодишния фотограф на Chrirstian Dior , Mert & Marcus и уникалния Andrew G. Hobbs.

Richard Avedon и неговата работа за Christian Dior не може да не ви направи впечатление, тъй като вече цели 30 г. американския фотограф работи за голямата модна къща. Известен е с различното си усещане, което предава на всяка своя фотосесия. Определено ако видите негови снимки ще го познаете. Работи за едни от най – големите модни издания, Vogue, Harper’s Bazaar и ЕLLE. За него експериментирането във фотографията е водещо, той иска да е различен, да е запомнящ и да отрази по провокативен начин всяка сесия. Това е първия фотограф, които пробуди в моделите си актьорските им заложби. Richard определено обича нестандартните неща, затова и повечето му фотосесии са на доста интересни места. Едни от най – интересните му сесии са в Египет, в цирк, на яхта, той просто обича да бъде различен.

Меrt&Marcus са едни от най – големите имена във фотографията, всъщност целите имена на тези професионалисти са Меrt Alas и Marcus Piggot. Те са работили за повечето известни модни марки и за всички големи издания. Това, което ги отличава е, че се стремят да показват в сесиите си стила на 90-те. Освен това работят с модерна апаратура, всички фотосесии се правят от изключително добра дигитална техника. Всяка една снимка минава през нея, така силно се изчистват образите, че изглеждат просто перфектно. Ако разглеждате тяхна фотосесия ще ви впечатли първо това, че те придават красота до съвършенство на образа. Меrt&Marcus са топ модните фонографи, които срещаме по страниците на големите модни издания и оставаме възхитени от красивите сесии на известни модели, звезди и популярни лица.

MertandMarcus

снимка: Pinterest

На края, но не на последно място ще ви запознаем с Andrew G. Hobbs. Този австралийски фотограф пристига в Лондон през 1992 г. където започва кариерата му. Работи за голямото Esquire, Sunday Times и Rolling Stone. Той е изключителен, работи с най – големите имена в музиката, спорта, специално за Карли Миноуг, Миси Елиат, Моника Белучи, Джейсън Бътон и Франк Ламбард. През 2009г. е помолен да направи сесията на принц Андрю за рождения му ден. Аndrew е фотографа на най – големите имена в модата и неговите фотосесии остават в съзнанието на всеки, които има възможността да се докосне до тях.

Апdrew G. Hobbs

снимка: andrewghobbs.com