Уникалната и много красива Евгения Борисова разказва на читателите на Fashion Steps.bg за успехите си до сега, защо е решила да се занимава с мода и каква е линията на новата колекция на Star Dust.

На какво се дължи твоят огромен успех в модата?

На много упоритост на много желание и на много пътуване. Вглеждам се и много в работата на колегите, във всеки детайл и стил. Когато пътувам обръщам много внимание на културата, ще я отриете после в моделите ми.

Защо реши да се занимаваш с мода? Какво те провокира да я превърнеш в твоя професия?

Много хора са казвали „избери си работа, която ти доставя удоволствие, така няма да ти се налага да работиш“. Eто аз избрах модата и я превърнах в своя професия. Аз мога да правя това, това съм учила, това ми харесва и това правя най – добре.

На колко международни ревюта си участвала?

Била съм в Русия, в Москва, на седмицата на модата в Москва спечелих награда за най – добър чуждестранен дизайнер. Била съм в Лондон в Милано, в Германия, имала съм естествено покани и от много други държави, много често получавам покани от Казахстан, Румъния, Перу, Иран и последно сега от Лос Анджелис. Аз избирам тези, които ще са най – полезни за мен. Не мога да отида навсякъде, получих и покана за Париж за седмицата на модата.

Като дизайнер, който спечели първа награда за България, смяташ ли, че ние тук работим на световно ниво?

Категорично не, това не е, защото няма млади и талантливи дизайнери, а защото има едни стериотипи като чели цялата система не иска да ги разчупи. За да се случва мода в България трябва да сме с по различни виждания. Модата за това е мода, да бъде самостоятелна, не да копираме стила на друг колега, а да показваме себе си чрез работата си. Да имаш собствен почерг, да имаш собствен стил, това означава да си дизайнер.

Как се зароди идеята за бранда Star Dust?

Винаги съм искала да съм дизайнер, но въобще не съм допускала, че някой ден ще имам своя линия. Идеята за бранда се зароди по – късно.

Какво да очакваме сега от Star Dust за този нов сезон?

Като продължение от предната година наблягаме на откотюр. Аз изключително ценя ръчната изработка нещо, което е трудно за имитация. Този стил оставя собствен почерг, за тази година се спираме на ръчната бродерия, обемни форми, много сложност на модела. Тази линия се цени много навън, не е за България. Мен не ме интересува колко ще се оскъпи дрехата, а колко е забележима.

Разкажи ми сега за тази есен и зима какво да очакваме, какво е модерно?

Кадифето оставя хит, аз го поставих още на миналата седмица на модата. Всички дизайнери го пуснаха тази година, кадифето е много модерно.

Как се облича Евгения Борисова, какъв е нейния стил?

Аз се обличам изцяло спортно, за да съм част от екипа си с, който работя. Ако трябва да отида на някакво събитие, тогава съм много елегантна, неразпознаваема дори (смее се).

Кои са дизайнерите, които много харесваш?

Във всеки един дизайнер мога да намеря нещо страхотно, най – много симпатизирам на тези, които правят откотюр.

Имаш ли си любим аксесоар без, който не можеш?

Ластика ми за коса (смее се). Случва ми се да се преобличам по няколко пъти на ден и да съм с различни аксесоари. Обожавам обувките и чантите.

Какво ново да очакваме от теб?

В момента откривам нов магазин за аксесоари и бижута. Ще дам възможност на всеки, който има талант да се изяви като дизайнер. Това е един нов проект, който правя в момента.

Как протича един ден на Евгения Борисова?

Ако, преди съм имала време да ходя на фитнес вече нямам такова за съжаление. Много ходех преди на фризьор и маникюр. В момента единственото време, което ми остава е да пътувам.

Кое ти дава енергията, силата и вдъхновението да твориш такива красиви колекции?

Когато правиш нещо с любов и усещаш, че си ценен няма как да не продължиш да го правиш. Дори си казваш „боже колко добре се справям“. Усещането, че си ценен и красотата в работата ми ме вдъхновява още повече.

Какво ще пожелаеш на  Fashion Steps.bg?

Ако искат да се осведомяват читателите за мода трябва да четат Fashion Steps.bg. Пожелавам ви и много творчески успехи.

jgff

shutterstock_37658230-1

shutterstock_37658230

drh5t