снимка: Pinterest

Казват, че диамантите са най – добрите приятели на жената. Затова ще ви обърнем внимание на няколко, които са едни от най – завладяващите и впечетляващите в света с тяхната изработка, карати и интерсени форми.

  • Най – големият и най-ценен опал – Olympic Australis – той е открит в Южна Австралия и е оценен на 2,5 млн. долара.
  • Най – големият жълт топаз в света – много красив и е сечен в продължение на две години. За него нямаме информация каква е точно цената му.
  • Най – голамият син сампфир в света – през 1907 г. е открит огромен този толкова красив скъпоценен камък. Доста красив с оранжево – червен отенък.
  • Най – големият изумруд в света – открит е в Бразилия през 2001 г. и е бил пренесан в Сащ и Ню Орлиънс.
  • Най – големият фасетиран александрит – открит е в Шри Ланка, известен е с красивата си украса в червено и зелено. В момента е и известен с това, че е един от най – редките в света и че е рекорд на Гинес.

Това са цели пет от най – красивите, много скъпи и най – редки диаманти в света. Насладете се на красотата, магнетичното излъчване, лукса и класата, която притежават.

idee-deco-mariage-pour-bague-or-blanc-saphir-nouveau-best-25-bague-fiancaille-diamant-ideas-on-pinterest-of-idee-deco-mariage-pour-bague-or-blanc-saphir

снимка: Pinterest